De Valkenier

Even voorstellen: ik ben Mart Schrieken.

Ik heb het geluk gehad dat ik van mijn hobby mijn werk kon maken. Ik ben gediplomeerd valkenier en werk professioneel met roofvogels. Sinds 2006 heb ik een verjaagbedrijf en bestrijd ik overlast van verschillende soorten vogels, in Noord-Holland maar ook in andere provincies, zoals Zuid-Holland, Friesland, Flevoland en Utrecht. 

 

Met mijn roofvogels bestrijd ik op een natuurlijke manier vogeloverlast in en rond gebouwen, akkers, woon- en winkelgebieden en terreinen. Grote groepen meeuwen, spreeuwen, kauwen maar ook kraaien en duiven kunnen voor veel ellende zorgen en zijn vaak alleen professioneel permanent te verjagen. Mijn roofvogels verjagen overal: tussen de bloembollen, in stallen, op slaapplaatsen en in broedkolonies. Vogels zijn leuk, maar niet als ze met honderden of zelfs duizenden en tienduizenden voor overlast zorgen. Het moet wel beheersbaar blijven, vind ik.

Roofvogels zijn mijn grote passie. Ik vertel er graag over. Dat doe ik ondermeer tijdens roofvogelpresentaties op scholen, campings en voor groepen. Daarvoor kies ik vooral de in Nederland voorkomende roofvogels en uilen. Ik verzorg ook workshops waarin ik u laat kennismaken met mijn vak en u ook zelf mijn roofvogels op de handschoen mag houden.

Voor bruidsparen heb ik nog iets leuks in petto dat hun toch al onvergetelijke dag waarschijnlijk nog leuker maakt. Meer daarover leest u elders op deze website.

Dus heb je overlast van vogels of een vraag over mijn werk, neem dan gerust contact met mij op. Schroom niet, want domme vragen bestaan niet!

Vriendelijke groet,

Mart Schrieken

Valkeniersakte Schrieken buiten vca diploma