Vraag een offerte aan

 1. Uw naam*
  Vul alstublieft uw naam in.
 2. Telefoon*
  Vul alstublieft uw telefoonnummer in.
 3. E-mailadres*
  Vul alstublieft uw e-mail in.
 4. Bericht*
  Wat is je bericht aan ons?

Contact

Mart Schrieken
Mobiel: 06-2709 6293

Werkgebied: Noord- en Zuid-Holland en Friesland

Last van spreeuwen? Kies voor een effectieve en diervriendelijke verjaging!

Last van spreeuwen? Kies voor een effectieve en diervriendelijke verjaging!

Spreeuwen zorgen in veel gemeenten voor nogal wat overlast. Zodra de schemer intreedt, vliegen ze met duizenden tegelijk naar hun vaste slaapplek. Dat geeft veel lawaai, overlast door grote hoeveelheden uitwerpselen en stank. Valkerij Schrieken is gespecialiseerd in het verjagen van spreeuwen.

Zelf verjagen is bijna niet mogelijk, doordat de Flora- en faunawet het verbiedt om spreeuwen te verontrusten of te verstoren bij hun vaste rust- en verblijfplaats. Valkerij Schrieken krijgt hiervoor ontheffing. Ons bedrijf is gespecialiseerd in vogeloverlastbestrijding en gevestigd in Noord-Holland. Ons werkgebied strekt zich uit over Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland. Wij werken vaak in opdracht van gemeentes, provincies, (weg)beheerders, bedrijven en instanties.

Wij worden regelmatig benaderd door gemeentes, veehouders, winkels, en (horeca)bedrijven die hinder ondervinden van een spreeuwenplaag.

vogeloverlast.jpg

Meest voorkomende overlast van spreeuwen:

 • geluidsoverlast. Vaak gaat het om grote groepen spreeuwen die er lustig op los kwetteren
 • dagelijkse vervuiling van het gebied rond de slaapplek met kilo's uitwerpselen
 • stankoverlast. De grote hoeveelheden vogelpoep zorgen voor een nare geur
 • gladheid door de dikke laag poep onder de bomen in het slaapgebied
 • gezondheidsrisico's door ziektekiemen in de uitwerpselen
 • grote aantallen spreeuwen die in de stallen het voedsel van koeien en schapen aanpikken

Effectief verjagen

Heeft u ook last van spreeuwen? Valkerij Schrieken lost het voor u op. Wij verjagen effectief en op een diervriendelijke manier. Met een gerichte aanpak zorgen wij ervoor dat de kolonie spreeuwen op zoek gaat naar een andere slaapplek.

Hoe pakken wij een spreeuwenplaag aan

Bij het aanpakken van een spreeuwenoverlast zetten wij roofvogels in. Ook in de vrije natuur vormen die immers een bedreiging voor veel vogels. Als er regelmatig een roofvogel opduikt rond de eet- of slaapplek van de spreeuwen, wordt deze plek onaantrekkelijk en onveilig en gaan de vogels op zoek naar een andere locatie.

vogel wendy

Wij laten onze roofvogels vliegen rond schemertijd, wanneer de spreeuwen massaal hun vaste slaapplaats opzoeken of bij hun eetplekken, waardoor ze elders op zoek gaan naar voedsel. De aanwezigheid van de roofvogel zorgt ervoor dat de vogels zullen uitwijken naar een andere plek. Bovendien zal het aantal broedsels teruglopen, waar de kolonie uitdunt en er minder jongen zijn in het voorjaar.

Tip van Valkerij Schrieken

Natuurlijk zijn er ook andere methodes om te verjagen, zoals het gebruik van nep-slechtvalken, angstkreten, roofvogelvliegers en lichtsignalen. Deze werken wel, maar heel beperkt. Binnen korte tijd zijn de spreeuwen hieraan gewend en heeft u nog steeds overlast. Zonde van uw geld dus!

Onze roofvogels

Valkerij Schrieken heeft verschillende roofvogels. Afhankelijk van de soort vogel die de overlast veroorzaakt, zetten wij een bepaalde roofvogel in. Voor het verjagen en voorkomen van overlast door spreeuwen kiezen wij voor woestijnbuizerds en/of roodstaartbuizerds. Valkerij Schrieken heeft alle benodigde vergunningen voor het inzetten van roofvogels in het openbaar. Wij werken veelal op abonnementsbasis, maar u kunt ons ook voor incidentele overlast inschakelen.

Vraag een offerte aan

 1. Uw naam*
  Vul alstublieft uw naam in.
 2. Telefoon*
  Vul alstublieft uw telefoonnummer in.
 3. E-mailadres*
  Vul alstublieft uw e-mail in.
 4. Bericht*
  Wat is je bericht aan ons?

Contact

Mart Schrieken
Mobiel: 06-2709 6293

Werkgebied: Noord- en Zuid-Holland en Friesland