Vraag een offerte aan

 1. Uw naam*
  Vul alstublieft uw naam in.
 2. Telefoon*
  Vul alstublieft uw telefoonnummer in.
 3. E-mailadres*
  Vul alstublieft uw e-mail in.
 4. Bericht*
  Wat is je bericht aan ons?

Contact

Mart Schrieken
Mobiel: 06-2709 6293

Werkgebied: Noord- en Zuid-Holland en Friesland

Last van kraaien of kauwen? Valkerij Schrieken verjaagt effectief en diervriendelijk!

Last van kraaien of kauwen? Valkerij Schrieken verjaagt effectief en diervriendelijk!

Nogal wat mensen ondervinden overlast van kauwen en kraaien. Ze richten schade aan in tuinen, op sportvelden en in weilanden, veroorzaken geluidsoverlast en vervuilen de omgeving met grote hoeveelheden uitwerpselen.

Zelf verjagen blijkt niet eenvoudig. Bovendien zijn kauwtjes en kraaiachtigen vindingrijk; als ze eenmaal een geschikte plek hebben gevonden om te foerageren en te broeden, komen ze steeds weer terug en breidt de kolonie zich snel verder uit en wordt het een plaag.

Valkerij Schrieken is gespecialiseerd in vogeloverlastbestrijding en gevestigd in Noord-Holland. Ons werkgebied strekt zich uit over Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland. Wij werken met name voor overheden, wegbeheerders, kantorencomplexen, organisaties en bedrijven.

Overlast door kauwen en kraaien

Wij worden regelmatig benaderd door sportverenigingen, gemeentes, agrariƫrs, bedrijven en particulieren die hinder ondervinden van een kauwenplaag en kraaienplaag.

kauwtjes1.jpg

Meest voorkomende overlast door kauwen en kraaien:

 • schade aan tuinen, grasvelden, weilanden en akkers
 • geluidsoverlast. Vaak gaat het om grote groepen kauwen en kraaien die nogal wat geluid produceren
 • vervuiling. Het gebied rond de slaapplek wordt dagelijks onder gepoept met kilo's uitwerpselen
 • stankoverlast. De grote hoeveelheden vogelpoep zorgen voor een nare geur
 • schade door nestbouw onder afdakjes, overkappingen en daken en in schoorstenen

kraai.jpg

Effectief en diervriendelijk verjagen 

Heeft u ook last van kauwen of kraaien? Valkerij Schrieken lost het voor u op. Wij verjagen effectief en op een diervriendelijke manier. Met een gerichte aanpak zorgen wij ervoor dat de kolonie kauwen of kraaien op zoek gaat naar een andere locatie met minder verstoring.

Zo pakken wij overlast van kauwenen kraaien aan

Bij het verjagen van kauwen en kraaien maken wij gebruik van roofvogels. In de natuur vormen die immers een bedreiging voor kraaiachtigen. Als op de plek waar de kraaien of kauwen zich hebben gesetteld regelmatig een roofvogel opduikt, wordt deze plek onaantrekkelijk en onveilig. De vogels gaan op zoek naar een andere locatie.

roofvogel.jpg

Wij laten onze roofvogels vliegen rond schemertijd, wanneer de kauwen en kraaien hun slaapplaats opzoeken. De regelmatige aanwezigheid van de roofvogel zal er voor zorgen dat de vogels uitwijken naar een andere plek. Bovendien voorkomt deze methode nieuw broed, zodat de kolonie flink uitdunt en er minder jongen zijn in het voorjaar. En dus minder overlast.

Tip van Valkerij Schrieken

Natuurlijk zijn er ook andere methodes om meeuwen te verjagen, zoals het gebruik van nep-slechtvalken, angstkreten, roofvogelvliegers en lichtsignalen. Deze werken wel, maar heel beperkt. Binnen korte tijd zijn de meeuwen hieraan gewend en heeft u nog steeds overlast. Zonde van uw geld dus!

Onze roofvogels

Valkerij Schrieken heeft een flink aantal roofvogels. Afhankelijk van de soort die overlast veroorzaakt, zetten wij een bepaalde roofvogel in. Voor het verjagen en voorkomen van overlast door kauwen en kraaien maken wij gebruik van woestijnbuizerds of roodstaartbuizerds.

Onze valkenier Mart Schrieken is gediplomeerd en heeft alle benodigde vergunningen voor het inzetten van roofvogels in het openbaar. Wij werken veelal op abonnementsbasis, maar u kunt ons ook voor incidentele overlast inschakelen.

Vraag een offerte aan

 1. Uw naam*
  Vul alstublieft uw naam in.
 2. Telefoon*
  Vul alstublieft uw telefoonnummer in.
 3. E-mailadres*
  Vul alstublieft uw e-mail in.
 4. Bericht*
  Wat is je bericht aan ons?

Contact

Mart Schrieken
Mobiel: 06-2709 6293

Werkgebied: Noord- en Zuid-Holland en Friesland