Contact

Mart Schrieken
Mobiel: 06-2709 6293

Werkgebied: Noord- en Zuid-Holland en Friesland

10 jaar geellogo verantwoord roofvogels stichting.png

IMG4936bewerkt-2-Custom
Wendy-142
IMG0320
IMG3621
IMG3729
IMG3519

Demonstraties, Presentaties & Workshops

Mini-en-Maxi_Schrieken_640.jpgValkerij Schrieken verzorgt ook demonstraties en workshops. Valkenier Mart Schrieken vertelt gepassioneerd over de roofvogels waarmee hij werkt. Tijdens de demonstratie wordt er gevlogen met verschillende vogels en mogen deze worden teruggeroepen. Er is veel aandacht voor de roofvogels die ook in Nederland voorkomen, de zogeheten inheemse soorten. Waar vind je ze, waar leggen ze hun eieren en welke jachttechnieken gebruiken ze. Denk daarbij aan vogels als de torenvalk, slechtvalk, oehoe, kerkuil, buizerd en havik. Deze vogels kun je elke dag in de vrije natuur tegenkomen. Dan is het extra leuk om er meer van te weten!

Tijdens de demonstratie mogen de deelnemers ook zelf een roofvogel op de handschoen houden.

Wij bieden ook arrangementen op maat aan. Meer weten? Bel of mail of voor meer informatie.

Roofvogels op school

Lessen op school over roofvogels

Roofvogel op school 488Welke roofvogels kunnen we in Nederland zien en hoe leven ze? Tijdens de lessen vertelt valkenier Mart Schrieken meer over de roofvogels die in Nederland voorkomen. Over de dagroofvogels en de nachtroofvogels, want daar zit verschil in. De leerlingen maken kennis met onder meer de torenvalk en buizerd maar ook een kerkuil en ransuil zijn van dichtbij te bewonderen. Waar broeden zij, wat eten ze en hoe ver kunnen ze kijken? Allemaal vragen die tijdens de lessen worden beantwoord. Er wordt gebruik gemaakt van foto- en lesmateriaal uit de valkerij en natuurlijk heeft Mart Schrieken diverse vogels bij zich. De leerlingen mogen ook zelf de leren handschoen aan en de roofvogels aanroepen. Nieuwsgierig naar onze vogels? Klik hier voor een nadere kennismaking! 

Ook vertelt de valkenier meer over zijn werk en de manier waarop hij roofvogels inzet bij het verjagen van vogelplagen of de bestrijding van overlast door konijnen. De lessen worden afgestemd op de leeftijd van de kinderen en zijn ook geschikt voor de leerlingen uit de groepen 1 en 2. De gemiddelde lesduur is ongeveer een uur. De roofvogelles wordt gegeven in het klaslokaal of de gymzaal. 

Ook voor kleinere groepen

roofvogel_kind_320.JPGValkerij Schrieken verzorgt ook demonstraties en presenaties voor kleinere groepen. Bijvoorbeeld voor een groepje volwassenen of kinderen met een verstandelijke beperking, kinderfeestjes, tekenaars of amateurfotografen die in alle rust de roofvogels willen vastleggen. In alle gevallen wordt het programma afgestemd op de groep.

 

 

Photoshoot of workshop met roofvogels

 

Pieter-portret 480

Tijdens de 1 uur durende workshop maakt u kennis met een groot aantal roofvogels en gaat u er ook zelf mee aan de slag. Wij laten u genieten van het eeuwenoude ambacht van de valkerij. Wij leren u bijvoorbeeld de valkeniersknoop, het afdragen van roofvogels en het loerdraaien. Ondertussen vertelt valkenier Mart Schrieken u meer over de leefwijze, jachttechnieken en het gedrag.

Nadat u de valkenierstechnieken heeft geoefend, gaat u ze zelf toepassen op de roofvogels. Op een valkeniershandschoen voelt u hoe de machtige klauwen zich ontspannen als teken van wederzijds vertrouwen. Op dat moment bent u er klaar voor om zelf een roofvogel naar de handschoen te roepen. De workshop is een geweldige en unieke ervaring waarop u nog lang met plezier zult terugkijken! Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Contact

Mart Schrieken
Mobiel: 06-2709 6293

Werkgebied: Noord- en Zuid-Holland en Friesland

10 jaar geellogo verantwoord roofvogels stichting.png

IMG4936bewerkt-2-Custom
Wendy-142
IMG0320
IMG3621
IMG3729
IMG3519